Tøft valg….

.. i alle fall for en dame som ikke har så inmari god greie på teknologiske greier.

Min sønn fyller 10 om noen få måneder, og jeg har lovet han en spillkonsoll.  Valget står mellom Xbox 360 Elite og PS3.

Mange argument for og imot: at man slepper betale for å komme online på PS3, bedre grafikk på spillene, samt blueray på PS3. Xbox har rimeligere konsoll og spill, men er ett pengesluk da man må erverve seg ting hele tiden for å få utnyttet den til fulle. Dessuten koster det å komme på internett med Xbox.

Jeg aner rett og slett ikke.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (8) 30. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Skybrudd

Ett skybrudd truet med å gjøre klærne som hang ute til tørk våte i dag, rakk akkurat å redde dem inn igjen. Viktig å få rette klærne tørre til min sønn skal avgårde på tur. Har pakket med hjerte og varme i dag, så han ikke skal mangle noe, og slik at han vet at mamma fortsatt er der når han er borte.

Ellers har dagen blitt forsøkt brukt til noe nyttig, som klesvask, rydding, og litt jobbing i forhold til nye jobben. Men kan ikke si jeg har vært effektiv. Om det var været som gjorde det: lummert, varmt og med ett pluttselig skybrudd. Da skybruddet kom hadde jeg sykt lyst ut å gå, men jeg har en liten venn som tror han ikke er vanntett, så vandring i regn får jeg vente med til mine 14 dager i frihet. Med min flaks så kommer der ikke ett eneste skybrudd når jeg er alene.

Jeg brukte en liten stund på å regne sammen summene brukt på butikker i Juni, og jeg grøsser ved tanken på hvor mye som ble brukt på snop, junk og å spise ute. Ikke vanlig å bruke så mye, men har villet kose meg sammen med guttungen, la han få oppleve restauratner og slikt. Fikk meg en kalddusj da ja. Nok ett skybrudd.

Loppa mi ligger og sover, har vært inne å ruska han i håret en gang alt. har en rotte løs på ene sofaen, og kaninen løs på den andre. Har vært å mata de 19 fiskeynglene for 4 gang i dag. Så alle barna har det bra. Så nå skal jeg bare sitte på sofaen og ha dårlig samvittighet over pengene jeg har brukt på lite annet enn å øke populasjonen av cellulitter. Jaja, overlever nok det også, og så får jeg satse på at det ansporer til noen flere fjellturer og en og annen tur i treningsstudio.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 30. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Ut i verden, sies det…

… den kommer ikke bankende på din egen dør, har jeg blitt fortalt. Det stemmer nok. Men hadde den kunnet kommet bankende på døren, så hadde den nok hatt vanskelig for å finne frem. Bor øverst i ett privathus, uten egen inngangsdør og ringeklokke. Jeg har av og til lurt på om sted og situasjon har gjort at verden bare står på dørstokken, usikker på om den skal banke på og invitere seg inn.

Min lille verden består av min sønn og meg, en rotte, en kanin, og to akvarium med overproduktive fisker. Venner? Joda har da det også, men de fleste bor ikke her jeg bor. Det er ikke så lett å komme innpå folk i byen her jeg har bodd i 4 år. Jeg benytter tiden til å høre musikk, lese bøker, dille på nett, holde meg langt unna sosiale nettsteder utenom bloggen og fjesboka, og jeg forsøker å trene og å gå litt på fjellet. Jeg elsker elefanter, sneiler og drager.

Jeg har tre favorittbobler som jeg liker å være i: den ene er jeg i når jeg hører musikk, den andre når jeg går på fjellet og hører og opplever naturen så den går helt inn i sjela, og den tredje har jeg når jeg oppdager verden gjennom fotolinsa. Jeg har en ett paralelt liv også vil jeg si: jeg har en utrolig livlig fantasi som kommer frem når jeg sover. (Det kan jeg love er både spennende, morsomt og slitsomt)

Jeg gruer litt for disse 14 dagene uten min sønn, vet det blir mye alenetid. Alenetid er noe jeg til vanlig setter stor pris på, men 14 dager, det blir for mye av det gode. Det blir noen kafeturer, noen fjellturer, helt sikkert en lang biltur, noen fototurer, gåturer, tur på treningsstudio. Så da er noe av tiden fylt opp. Ferietiden er mye dødtid, alle drar jo hit og dit.

Vel, jeg trives heldigvis i eget selskap :D   Får høre på musikken min, lese litt bok og fag,  se litt film, oppleve naturen på flere vis, jobbe litt med samvittigheten og treninga mi, så går vel disse 2 ukene som i en røyk.  Så får veden bare stå på dørstokken og vente litt til, til jeg får tatt noen valg som gjør at verden finner det for godt å banke på og invitere seg inn. Her jeg bor nå er det litt vanskelig.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 29. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Tåken siger på utenfor vinduet.

Tåken siger på utenforvinduet, og jeg får endelig krøllet meg sammen i sofaen. Tilbakeblikk på dagen gjør meg tilfreds. Kjenner freden senke seg i meg, vel vitende at minstemann sover godt. Gleder meg til å legge meg, høre på fulgene som hilser en gryende morgen velkommen.

Ingen hull hos tannlegen i dag, hyggelig besøk hos min søster og hennes barn, et overraskende men hyggelig møte på en butikk av en bekjent, så avsluttende med film sammen med min sønn. Bare en dag igjen til han skal på ferie med sin far. Planer for dagen i morgen? Vaske de siste ferieklærne, håper på litt sol så man får tørket klærne utendørs, rydde litt, spille litt spill, slappe av.. og så må jeg forske på ene billykten- den vil ikke lyse skikkelig selv om jeg har bytta pære. Muligens dårlig kontakt. Får se.

Nå skal jeg høre på tv på lavt volum, mens jeg leser nettavisen, venter på at trøttheten skal sige inn. En dag før jeg er 14 dager alene. Skal tro hva mor skal finne på da?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (2) 29. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Klatremus og mor på fjelltur.

Tåke langt ned i fjellet, regnet truende fra gråhvite skyer, det er søndag og tv’n spyr ut tegnefilmer. Hva skal en mamma finne på, når sønnen ikke liker regn. Jeg kaster ut ett forslag: Fjelltur? og får jammen svaret  “ja”. Regnklær og støvler på, og fotoapparat skal med, får min sønn til å tvangsdrikke vann så vi slepper ta med flaske. Så bærer det avsted.

Målet: et fjell 1,5 time høyt, som vi har forsøkt besteget en gang før, men gav oss en halv time fra toppen. Vi springer ikke, har all værden med tid, vi skal forske, oppdage, leke og kose oss. Det er ingen konkurranse. På veien oppover blir fristelsen for stor, både ett og to og tre tre må bestiges av min sønn, jeg kan med hånden på hjertet si at han er en skikkelig klatremus, og han er flink. Flere meter opp i været bærer det, og han kommer seg ned uten problemer. I toppen får han en fantastisk utsikt, jeg lar han få utforske, se, jeg vil ikke mase for å komme avsted.

På vei opp finner vi små, nydelige orkideer, sneiler, fargerike blomster, en hårete larve, noen fjær og en kråke. Helt oppe finner mor ut at høydeskrekken er til stede, og blir å klamre seg til varden på toppen, for ikke å falle ned. Hjertet hopper i halsen i takt med klatremusa som har blitt fjellgeit. Hopp og sprett og høy  latter av mor som klamrer seg fast. Med ryggen godt plantet mot varden tar mor bilder for bevis på at de klarte å nå toppen til slutt. Turen ned gikk glatt, vi kom ned igjen med livet i behold og ingen knekte ben.

Fra toppen av fjellet.

Fra toppen av fjellet.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (2) 28. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Gull fra munn…

Jeg har som sagt en sønn på snart ti år, og han har en tendens til å si de merkligste ting, som nå nettopp.

Siutasjon: han ser på tv, en eller annen barnekanal, og der blir det sagt noe som brokkoli, og at dette er noe av det værste som fins.

Min sønn ser på meg, og sier indignert og sjokkert: “Mamma, tenk å IKKE like brokkoli da!!!!”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (3) 27. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Natten smyger seg forbi…

.. uten for vinduet mitt, og jeg merker det knapt. Musikken på mobilen smyger seg inn øret mitt og inn i sjela og lager seg et godt og varmt bol der. Den gir slik et velbehag i kroppen, fullkommen lykke. Lite i hverdagen kan gi slik glede som å høre på musikk.

Klokken tikker mot morgen og lyset har nesten ikke veket for mørket i det hele. Jeg ser fiskene i akvariene trekker mot bunnen, stimler sammen mot mørkeste hjørnet, så er vel på tide å putle seg bort dit, slukke lyset så stakarene får sove litt, og så er det bare å finne veien til senga via badet.

Skal tro hva man skal finne på i morgen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (7) 27. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

En emosjonell dag.

Det står en bukett røde roser på mitt bord… gitt med hjerte, varme og glede. Det var i alle fall mitt intrykk av hva personalet på gamlejobben formidlet da vi hadde avskjed i lunchen i går. Det ble mye tårer, latter, og de tok seg tid til en lengre lunch i går.

Sjelden har så mange fra kontoret stukket innom på en dag forå slå av en prat, sjelden har jeg fått så mange klemmer, og da fra mennesker jeg ikke har følt at jeg har nådd helt inn til, og sjelden har jeg hørt så mange flotte ord om meg selv.

Jeg slutter jobben min etter bare 1,5 år, valget var tungt da jeg både trivdes i jobben og sjelden hatt så mange fantastiske kollegaer. Måtte ta dette valget så min sønn fikk en mer oppegående mamma: jobben var mentalt tung, lange dager og når da pendlingen gjorde ting både vanskelig og langdryg, så var det bare ett valg jeg måtte ta. Nå kan kanskje sønnen min få en mamma som orker litt mer.

Jeg slutter i jobben med viten om at jeg kommer til å bli savnet.

Jeg slutter jobben og etterlater meg et ettermæle der jeg blir sett på som arbeidssom, snill, engasjert, standhaftig, og en jente det ikke finnes noe vondt i.

Sjefens siste ord før hun gikk for dagen på fredag: Jeg skulle virkelig ønske du ble!

Jeg kommer til å savne jobben og menneskene. Uten tvil. Men jeg gjemmer dem i hjertet og i minnet, og tar dem med på veien videre.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 27. juni, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00