Det blafrer ett lys..

Kommentarer (3) 29. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

.. i vinduet mitt, utenfor har mørket satt inn for fullt. Min verden blir så levende når den utenfor blir mørkelagt.  Jeg leser om halgbyger, kraftig snøfall og lyn og torden i dagens nettavis. Funderer på om høsten skal være like kort som sommeren var. Jeg liker høsten, vil ha den lenge, vil oppleve den, sanse den, være i den. Den setter mitt følelsesliv i gang, det er nå jeg koser meg, trives, får lett humør.

Høsten får meg også til å tenke mer, både på godt og vondt. Siste ukens begivenheter ansporer så visst til tanker. Mine foreldre har begge fylt 60 nå i august, så min søster og jeg har laget overraskelsesparty til dem: samlet inn penger fra venner og bekjente av våre foreldre for å gi dem en litt større gave. Mamma fikk penger til å kjøpe seg bærbar data, og  pappa fikk ryggsekk, telt, liggeunderlag og 31 par tykkelester der jeg hadde brodert ett årstall fra 1950 til 2010 på hver enkelt sokk. Tok sin tid, men ut fra hans reaksjoner så var det verdt det. Vi drog på restaurant, og der hadde vi også fått med ett overraskende besøk fra sørlandet. Var en koselig feiring.

Mandagen etterpå får vi beskjed om at min yngste nevø på snart 8 år har fått diagnosen diabetes, og hele familien blir kastet inn i nye omstendigheter. Tankene svirrer om hva kan han spise, hva kan han spise litt av, måling, medisinering, og hjelp til gutten med å kope at dette er noe som vil påvirke han for resten av hans liv. Jeg som voksen vet også at dette vil påvirke hans videre helse da han vil ha vanskeligere for å bekjempe infeksjoner, og at sirkulasjonen i kroppen vil bli værre til eldre han blir. Mye å sette seg inn i og å passe på. Heldigvis så takler både han og familien hans dette meget bra, så tenker det skal gå bra til slutt. Men man tenker seg en ekstra gang om når man trykker i seg litt sjokolade, eller en sukkerfri tyggis. Ikke noe av dette er noe han kan spise som en selvfølge lenger.  To dager senere får vi vite at pappa har jobbet på seg en gammel brokk, og er sykmeldt noen uker for å ta livet med ro, på denne måten slepper han kanskje en ny operasjon. Det vil bare tiden vise.

Når slike ting hender, da blir det i alle fall til at jeg setter meg ned og tenker litt ekstra over ting, og mørket er en god katalysator da. Jeg er lykkelig for at min sønn bare har allergi å stri med, at han er sunn og frisk, klarer seg godt på skolen, har begynt på fotball igjen, og jeg kjenner jeg syns det er deilig at han fortsatt er liten nok til å be tynt om å få sove en natt i mamma sin seng, og at han har minimum fire bamser i senga sammen med seg.  Verden er stor, mange farer lurer, jeg skulle ønske tiden ikke gikk så fort, at jeg fikk være her jeg er nå i kveld bare litt til.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

3 kommentarer

 • 1. Birgit_  |  29. august, 2010 at 02:28

  Høsten er en fin tid, og det er spådd at iallefall September heromkring skal bli en fin og ( etter årstiden) varm måned :-)
  Livet skifter hurtig fra sol til skygge, men det viktigste er at man tar vare på hverandre og har omtanke for de som sliter mer enn en selv.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Dette var vakkert sagt, og jeg kan ikke bli mer enig. Ha en fortreffelig uke.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 2. tanteprinsesse  |  29. august, 2010 at 09:23

  Håper høsten blir lang og varm, men det ser ikke slik ut…… Lys må¨til på mørke kvelder:)

  Ta vare på tiden og stundene med sønnen din, den går så fort!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ja, tiden og stundene går så alt for fort.. må gripe det og holde fast med begge hender.
  Lys hører til høsten ja, blir så lunt og trivelig inne da. Stas, rett og slett. Ha en flott uke.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 3. rajobr  |  29. august, 2010 at 09:46

  Så fine presanger dere ga foreldrene dine. Best syntes jeg om gaven til faren din. Veldig personlig.
  Høsten er en fin tid. Klart at også jeg liker fint vær, men jeg synes litt dårlig vær hører høsten til. Her har det regnet i bøtter og spann, kaldt er det og. Men fint å gå en tur, Koselig med stearinlys og varmt inne. :-)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ja det var en artig gave til min far, og det er den han først tar frem når han skal vise frem. Mamma også fikk personifiserte gaver: min sønn laget den gamle, ødelagte stasjonære datan i trolldeig til henne, og jeg en ny bærbar i trolldeig (små format så klart) og skrev Brand New på den nye til henne.

  Her har vi hatt sol og varmt vær nok en helg, så vi har vært bortskjemt med flott vær. Gleder meg til høstværet setter inn… er så fint da. Trivsel! Ha en fortreffelig uke.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00