En fin helg tross alt…

Kommentarer (4) 29. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Sol og sommertemperatur har preget været her denne helga også. Var på akvariumet sammen med minsten, min søster og hennes familie i går. Det var koselig. I dag var vi på tivoli, alle sammen.

Før vi dro på tivoli så skulle min nevø på Shell for å få seg en pølse med brød ( i samråd med sykepleierene på sykehuset vedkommende diabetesen), og der fikk vi en sjelsettende opplevelse. Først ble jeg rett forbannet som kunde, men ble etterhvert fortvilet på vegne av hun som sto i kassa der.

Min søster og nevø gikk inn på toalettet for å måle blodsukker og ringe til sykehuset for å få vite hvor mye insulin som skulle settes. Dette tok tid. Jeg var inne i butikken og skulle handle mat til Minien og meg selv. Jeg såg at pølsene forsvant en etter en, og til slutt var der ingen igjen. Jeg ser at damen bak disken ikke gjør miner til å legge på flere pølser, og jeg sier til henne at det snart kommer en som blir å kjøpe 3 pølser, og ber henne pent om å legge på flere pølser. Hun ser rart på meg og snakker på meget gebrokkent norsk at ” hva, flere pølser, meg ikke forstå”. Jeg prøver å forklare en gang til, men hun ser like dumt på meg. Jeg gir opp. Jeg skal betale det jeg har plukket frem, og damen bak disken ser 200 lappen min, legger den i kassen, tar opp to hundrelapper, ser på dem, legger ned den ene lappen og plukker opp småmynt. Når min eldste nevø kommer og skal betale for noe drikke han har kjøpt, så stikker hun hodet ut over disken for å se på tallene som er på kassen som vender mot kunden, før hun klarer å gi tilbake korrekt mengde penger. Min søster og yngste nevø kommer fra toalettet og skal nå handle. Hun sier at de skal ha 3 pølser, og får til svar, ” Sorry, ingen igjen”. Hun prøver å bestille to stk grandiosa som banneren over hodet på butikkdama sier at Shell skal ha. Svaret? “Sorry, har ikke”. Da ble det bestemt at søsteren min og barna skulle kjøpe seg chips, og den smakte så fælt av gammel harsk olje og var slett ikke annet enn så vidt varmet, at den gikk ikke an å spise. I det hun lager til chipsen til min søster, SÅ legger hun på 5 nye pølser. Da klarte jeg bare ikke holde meg, og sa: hvorfor i alle dager kunne du ikke gjort det i ste når jeg sa fra om at der kom noen og skulle kjøpe pølser? Hun ser på meg og sier ” men, det ta 20 minotter før varme”, og jeg sier tilbake: det hadde bare vært 5 m inutter til nå så hadde de vært ferdige om du hadde lagt dem på i ste. Da såg det ut til å gå opp ett lys for henne.

Jeg var mektig irritert en stund der, men kom etter hvert til at det ikke var hennes feil. Hvilken sjef kan sette en såpass uerfaren pike, som i tillegg ikke er god nok på dagligdags norsk, til å stå alene på en bensinstasjon en søndag ettermiddag? Hadde lyst å filleriste den sjefen, både for hun bak disken sin del, men også for de kundene som kom for å handle med henne. Hun burde jo hatt en person sammen med seg. Det er i alle fall min mening.

Vi kom oss tilslutt på tivoli, noen lunde mette. Der ble det kjørt karuseller over en lav sko, og så klart måtte man prøve lykken og se om man vant nok en bamse. To bamser ble det, og Minien var godt fornøyd. Det ble tre turer i karusell for undertegnede også, og siste turen ble litt vel heftig. Det gikk så fort rundt at jeg ikke klarte å flytte på hodet, det ble sugd fast i nakkestøtten. Jeg ble litt bekymret for min vesle nevø som satt rett ved meg, så jeg kikka på han og spurte om han hadde det bra. Fikk til svar at det gikk bra ja. Men da var det gjort for min del : å se ned på han i den farta vi hadde rundt og rundt der, ja det var mer enn magen min tålte.
Det ble spying og kvalme, og det å kjøre bil var rett og slett grusomt etterpå. Ble mer kvalm i svinger og når jeg bremsa. Vel hjemme så ropte jeg mer på elgen i doen, og fant det for best å legge meg nedpå litt og sove når bare magesyren kom opp. Sov i vel to timer og var helt bra igjen. Det var stas det. Fikk nattaklem med Minien nå nettopp, han sa han hadde hatt en fin dag i dag, og syns egentlig det var litt stas å se sin mamma såpass redusert.  :D

Så fin helg, tross alt :D Ha en flott uke alle mann.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 • 1. Nymph  |  29. august, 2010 at 22:43

  Huff, slikt er noe man opplever ofte på bensinstasjoner… Ble satt alene på en søndag selv etter bare noen timer opplæring! Gikk jo forsåvidt greit, men det er ikke uvanlig :(

  Bra det ble en god dag alikevel da i det minste :D Her har regnet spurta nemlig :P
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Burde ikke vært lov i det hele tatt spør du meg… vanskelig nok om man kan norsk, tenk da på hun som ikke forsto elementær norsk da!
  Ja det ble en god dag, god helg, og jeg fikk meg en skikkelig cowboystrekk på sofaen, så nå burde jeg være klar for en ny uke på jobb. (savner regnet jeg)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 2. Lilleyam  |  29. august, 2010 at 22:50

  Jeg hadde klaget til sjefen hennes jeg, det får da være måte på til elendig service. Og som du sier, det er nå synd på dama også da, burde ikke vært på jobb alene nei.

  Ble du så dårlig?? Ojojoj…. stakkar deg. Godt at du er fin igjen nå i alle fall ;-)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Lenge siden jeg ble så dårlig av noe som helst.. tok på for å si det slik. Ja synd på dama, det er sikkert. Fatter ikke hva sjefen hennes tenkte på. Men men, vet jo ikke om det skulle være en person til der i dag da, slik at det var rent uflaks at hun ble stående alene.. uansett.. verken enkelt for henne eller oss.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 3. Birgit_  |  29. august, 2010 at 23:37

  Bra at helga og dagen har vært noenlunde grei for dere :-)
  Birgit holder seg langt unna ting som går fort rundt, kanskje du også bør holde deg unna? ;-)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Noway, Hose! Jeg digger og vil alltid digge tivoli. Helga har i grunn vært stas på mange vis den :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 4. carpe50  |  29. august, 2010 at 23:38

  opplevelsesrik, ja! For en ansatt på den bensinstasjonen, jeg tror jeg hadde blitt mektig irritert også!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Sukk ja, men kan ikke fri meg fra følelsen av at det her var sjefen som var en smule lite flink. Tenker da på både hun som jobbet der, men også hvilket intrykk som spres om bensinstasjonen. Jeg som kunde overlever, men kommer nok ikke til å handle der noe mer nei.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00