Hmm slik kan det gå..

.. når høsten banker på og man har blitt bitt av basillen. Hvilken basill spør du? Jo kunskapensbasill. Leste tidligere i år en bok som het: ” En reise gjennom midtens rike” og om handlet Kina fra den første keiser og frem til Mao, og ble så facinert av denne typen historiefortelling at jeg nå har sittet å bestilt meg 5  bøker i samma stil med tema som jeg interesserer meg for.

* Den siste Mogul: handler om india og dens site mogul i opprøret mot britisk kolonisering.

* Hannibals krig: en faktafortelling om Hannibal

*Attila: en fatafortelling om han

* Madam Pompadour: en fortelling om hennes liv i det franske hoff og hennes betydning der

*Potemkin: han som bygde opp Russland til å bli en stormakt.

Så nå kan høsten bare komme, for nå har jeg lesestoff så det holder :D ( Skal tro om det blir tid til litt fag innimellom?)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 30. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

I dag banket høsten på døra hos meg.

Høsten er her… endelig, den kom i dag. Mørket og regnet banker på vinduet, og lyset inne holder stand. Varmeovnen er på både på stue og bad, ull på bena, varm genser, pleddet på. Te til å varme sjela og hendene med, men ingen varm hals og varme nesetippen på. Ingen armkrok å krype intil, stjele varme fra. Snart blir det knitring fra vedovnen, må bare avsted avsted for å hente ved. Ikke i dag, men snart. Akkurat nå koser jeg meg på sofaen i min lune hule.

God høst alle sammen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (6) 30. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Høsten slik den føles for meg…

Autumn Leaves

Autumn leaves under frozen souls,
Hungry hands turning soft and old,
My hero cried as we stood out their in the cold,
Like these autumn leaves I don’t have nothing to hold.

Handsome smile, wearing handsome shoes,
Too young to say, though I swear he knew,
And I hear him singing while he sits there in his chair,
While these autumn leaves float around everywhere.

And I look at you, and I see me,
Making noise so restlessly,
But now it’s quiet and I can hear you sing,
‘My little fish don’t cry, my little fish don’t cry.’

Autumn leaves have faded now,
That smile I lost, well I’ve found somehow,
Because you still live on in my father’s eyes,
These autumn leaves, all these autumn leave, all these autumn leaves are yours tonight.

Mmmmmmm….”

Sart, sår, rett i sjela, lun, varm og kald på en gang… rett og slett bare nydelig. Fester seg i sjela. Kroppen vugger automatisk til denne, og stemmmen innvendig nynner med. Lukker øynene og bare nyter.

Denne var skrevet til artisten sin bestefar da han døde.

http://www.youtube.com/watch?v=ssja-V5LgpI&feature=related

Dette er forøvrig en av mine favorittartister, selv om han har varierende musikk på sitt siste album.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (0) 30. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Spotify på datan og rotte som nakkevarmer..

Sitter på kjøkkenet, har Ruskemusa ute av buret, hun sover nå på nakken min og avgir utrolig mye varme, spotify suller på datan og jeg kjenner at Jon Blund er langt borte. Minsten ligger på rommet sitt og sover, det hersker fred og stillhet i leiligheten. Har dempet belysning på kjøkkenet, har organisert økonomien for september, gleder meg til jobb i morgen. Kjenner at livet er godt på mange vis.

Har fått ros fra både medarbeidere og øverste hold på jobb, både som enkeltperson og som avdeling, så rosen går til både meg og de jeg jobber sammen med. Det er en deilig følelse, og det er en god start for ny jobb og nye kollegaer.  Det er også godt å glede seg til å gå på jobb, selv om man på fredag var avsindig sliten av forskjellige grunner. Jeg angrer ikke en dag på jobbyttet, det er utfordringer nok i den jobben jeg har nå, og det er deilig å få lov til å bli glad i så mange skjønne små. Det er godt å skippe lunchen for å få rolige stunder sammen med de barna som er våkne, ha de på fanget, synge mykt til dem, stryke dem på ryggen.

Helgen har vært god med sol, varme, familie og moro. Skulle jeg hatt noe å utsette på hvordan livet er nå, så må det være det å ikke ha en annen voksen med min side som jeg kunne dele livet mitt med. Har endelig funnet trivselen i leiligheten jeg leier, det tok sin tid: 4 år. Nå føler jeg at det falt på plass. Har en plan for 3 år videre fremover, så får vi se om mannen kommer og forpurrer den planen… han er hjertelig velkommen for å si det slik, både av store og små.

Nå skal jeg slukke lysene på stua, si god natt til fiskene, og så skal jeg sitte å nyte roen en stund til, så får vi se om Jon Blund tar turen innom snart.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (2) 30. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

En fin helg tross alt…

Sol og sommertemperatur har preget været her denne helga også. Var på akvariumet sammen med minsten, min søster og hennes familie i går. Det var koselig. I dag var vi på tivoli, alle sammen.

Før vi dro på tivoli så skulle min nevø på Shell for å få seg en pølse med brød ( i samråd med sykepleierene på sykehuset vedkommende diabetesen), og der fikk vi en sjelsettende opplevelse. Først ble jeg rett forbannet som kunde, men ble etterhvert fortvilet på vegne av hun som sto i kassa der.

Min søster og nevø gikk inn på toalettet for å måle blodsukker og ringe til sykehuset for å få vite hvor mye insulin som skulle settes. Dette tok tid. Jeg var inne i butikken og skulle handle mat til Minien og meg selv. Jeg såg at pølsene forsvant en etter en, og til slutt var der ingen igjen. Jeg ser at damen bak disken ikke gjør miner til å legge på flere pølser, og jeg sier til henne at det snart kommer en som blir å kjøpe 3 pølser, og ber henne pent om å legge på flere pølser. Hun ser rart på meg og snakker på meget gebrokkent norsk at ” hva, flere pølser, meg ikke forstå”. Jeg prøver å forklare en gang til, men hun ser like dumt på meg. Jeg gir opp. Jeg skal betale det jeg har plukket frem, og damen bak disken ser 200 lappen min, legger den i kassen, tar opp to hundrelapper, ser på dem, legger ned den ene lappen og plukker opp småmynt. Når min eldste nevø kommer og skal betale for noe drikke han har kjøpt, så stikker hun hodet ut over disken for å se på tallene som er på kassen som vender mot kunden, før hun klarer å gi tilbake korrekt mengde penger. Min søster og yngste nevø kommer fra toalettet og skal nå handle. Hun sier at de skal ha 3 pølser, og får til svar, ” Sorry, ingen igjen”. Hun prøver å bestille to stk grandiosa som banneren over hodet på butikkdama sier at Shell skal ha. Svaret? “Sorry, har ikke”. Da ble det bestemt at søsteren min og barna skulle kjøpe seg chips, og den smakte så fælt av gammel harsk olje og var slett ikke annet enn så vidt varmet, at den gikk ikke an å spise. I det hun lager til chipsen til min søster, SÅ legger hun på 5 nye pølser. Da klarte jeg bare ikke holde meg, og sa: hvorfor i alle dager kunne du ikke gjort det i ste når jeg sa fra om at der kom noen og skulle kjøpe pølser? Hun ser på meg og sier ” men, det ta 20 minotter før varme”, og jeg sier tilbake: det hadde bare vært 5 m inutter til nå så hadde de vært ferdige om du hadde lagt dem på i ste. Da såg det ut til å gå opp ett lys for henne.

Jeg var mektig irritert en stund der, men kom etter hvert til at det ikke var hennes feil. Hvilken sjef kan sette en såpass uerfaren pike, som i tillegg ikke er god nok på dagligdags norsk, til å stå alene på en bensinstasjon en søndag ettermiddag? Hadde lyst å filleriste den sjefen, både for hun bak disken sin del, men også for de kundene som kom for å handle med henne. Hun burde jo hatt en person sammen med seg. Det er i alle fall min mening.

Vi kom oss tilslutt på tivoli, noen lunde mette. Der ble det kjørt karuseller over en lav sko, og så klart måtte man prøve lykken og se om man vant nok en bamse. To bamser ble det, og Minien var godt fornøyd. Det ble tre turer i karusell for undertegnede også, og siste turen ble litt vel heftig. Det gikk så fort rundt at jeg ikke klarte å flytte på hodet, det ble sugd fast i nakkestøtten. Jeg ble litt bekymret for min vesle nevø som satt rett ved meg, så jeg kikka på han og spurte om han hadde det bra. Fikk til svar at det gikk bra ja. Men da var det gjort for min del : å se ned på han i den farta vi hadde rundt og rundt der, ja det var mer enn magen min tålte.
Det ble spying og kvalme, og det å kjøre bil var rett og slett grusomt etterpå. Ble mer kvalm i svinger og når jeg bremsa. Vel hjemme så ropte jeg mer på elgen i doen, og fant det for best å legge meg nedpå litt og sove når bare magesyren kom opp. Sov i vel to timer og var helt bra igjen. Det var stas det. Fikk nattaklem med Minien nå nettopp, han sa han hadde hatt en fin dag i dag, og syns egentlig det var litt stas å se sin mamma såpass redusert.  :D

Så fin helg, tross alt :D Ha en flott uke alle mann.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (4) 29. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Det blafrer ett lys..

.. i vinduet mitt, utenfor har mørket satt inn for fullt. Min verden blir så levende når den utenfor blir mørkelagt.  Jeg leser om halgbyger, kraftig snøfall og lyn og torden i dagens nettavis. Funderer på om høsten skal være like kort som sommeren var. Jeg liker høsten, vil ha den lenge, vil oppleve den, sanse den, være i den. Den setter mitt følelsesliv i gang, det er nå jeg koser meg, trives, får lett humør.

Høsten får meg også til å tenke mer, både på godt og vondt. Siste ukens begivenheter ansporer så visst til tanker. Mine foreldre har begge fylt 60 nå i august, så min søster og jeg har laget overraskelsesparty til dem: samlet inn penger fra venner og bekjente av våre foreldre for å gi dem en litt større gave. Mamma fikk penger til å kjøpe seg bærbar data, og  pappa fikk ryggsekk, telt, liggeunderlag og 31 par tykkelester der jeg hadde brodert ett årstall fra 1950 til 2010 på hver enkelt sokk. Tok sin tid, men ut fra hans reaksjoner så var det verdt det. Vi drog på restaurant, og der hadde vi også fått med ett overraskende besøk fra sørlandet. Var en koselig feiring.

Mandagen etterpå får vi beskjed om at min yngste nevø på snart 8 år har fått diagnosen diabetes, og hele familien blir kastet inn i nye omstendigheter. Tankene svirrer om hva kan han spise, hva kan han spise litt av, måling, medisinering, og hjelp til gutten med å kope at dette er noe som vil påvirke han for resten av hans liv. Jeg som voksen vet også at dette vil påvirke hans videre helse da han vil ha vanskeligere for å bekjempe infeksjoner, og at sirkulasjonen i kroppen vil bli værre til eldre han blir. Mye å sette seg inn i og å passe på. Heldigvis så takler både han og familien hans dette meget bra, så tenker det skal gå bra til slutt. Men man tenker seg en ekstra gang om når man trykker i seg litt sjokolade, eller en sukkerfri tyggis. Ikke noe av dette er noe han kan spise som en selvfølge lenger.  To dager senere får vi vite at pappa har jobbet på seg en gammel brokk, og er sykmeldt noen uker for å ta livet med ro, på denne måten slepper han kanskje en ny operasjon. Det vil bare tiden vise.

Når slike ting hender, da blir det i alle fall til at jeg setter meg ned og tenker litt ekstra over ting, og mørket er en god katalysator da. Jeg er lykkelig for at min sønn bare har allergi å stri med, at han er sunn og frisk, klarer seg godt på skolen, har begynt på fotball igjen, og jeg kjenner jeg syns det er deilig at han fortsatt er liten nok til å be tynt om å få sove en natt i mamma sin seng, og at han har minimum fire bamser i senga sammen med seg.  Verden er stor, mange farer lurer, jeg skulle ønske tiden ikke gikk så fort, at jeg fikk være her jeg er nå i kveld bare litt til.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (3) 29. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

En liten tvist….

Jah, kan med hånda på hjertet si at søndagen ikke ble slik jeg trodde.

Våkna i dag tidlig av at husværten banka på soveromsdøra mi kl 09 i dag tidlig. Det er tidlig for ett F- menneske det. Han sa det trolig hadde vært en lekkasje på mitt bad i natt,  for det hadde vært dam av vann nede i deres bad i dag tidlig. Gjett hvem som fikk kickstart på dagen av det da :(

Pakke på seg dyna og stå opp for å snakke med husværten. Inn på badet å sjekke hvor problemet var. Vi fant ikke noe lekkasje noe sted. Jeg sa at jeg såg det var litt vann rundt doen i natt, men at jeg regna med det var kondens av toalettet.

Tenkte litt videre og kom på at jeg hadde reagert på at en hylle i dusjen låg på dusj gulvet i natt, og at det hadde vært en fuktig følelse på badet, men ikke tenkt noe mer på det og skrudd på dusjen for å ta en nattdusj før sengetid. Jeg la da merke til at det sildret vann fra der slangen til dusjhodet kommer ut av blandebatteriet.

Jeg har kommet frem til at da hylla falt ned må den ha skrudd på vannet i dusjen litt, og vannet har rent fra der dusjslangen forlater blandebatteriet og via dusjforhenget som henger over blandebatteriet for tørking mellom dusjene, og ned på gulvet, rent inn under dusjkabinettet og så ned i husværten sitt bad. Det var ikke vått på gulvet annet enn kondensen som hadde runnet ned rundt basen på toalettet.Aner ikke hvor lenge det har stått slik da jeg har vært borte fra fredag til i går kveld, og jeg gikk ikke på badet før jeg skulle dusje sent på kvelden i går.

Så nå sitter jeg her med dårlig samvittighet, selv  om jeg vet jeg egentlig ikke har så mye skyld i dette, og håper at det ikke ble store skader. Uansett om det går på forsikring så vil jeg ha dårlig samvittighet for dette, liker ikke å være skyld i noe som koster penger for andre. Bor i ett eldre hus der badet i min leilighet nok ikke er av samme standard som nye bad har.

Nei dette var rent ekkelt. Sukk, jaja, kom meg i alle fall tidlig opp i dag. Kunnet nok ha sovet til både 11 og 13 i dag ja, så kanskje jeg blir trøtt litt tidlig i kveld? Får håpe det, da var det ikke bare trasig å våkne opp så tidlig til dette i dag. :D

God søndag.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (5) 22. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Endelig litt avslapping…

Nå kan jeg virkelig sette meg i sofaen med bena høyt.

Har hatt en litt hektisk uke så nå kan jeg endelig puste ut. Hadde to tidligvakter der jeg starter 06.45, noe som er veldig vanskelig for et F-menneske. Jeg var slepehjelp til en pike med motortrøbbel på torsdag, og fredag kveld fikk vi endelig sparka i gang 60 års feiringen av min mor og far. Min søster og jeg hadde organisert overraskelse til dem: samlet sammen økonomiske bidrag fra venner og familie til gaver som kostet litt mer.

Mamma fikk penger til ny bærbar datamaskin, og pappa fikk skikkelig tursekk, telt, selvoppblåsbart liggenunderlag og 31 par tykkesokker der jeg har brodert inn på hver enkelt sokk ett årstall fra 1950 til 2010. Var litt av en jobb, men etter uttrykkene deres i går, så var det verdt det. Vi fikk også oppover noe slekt på overraskelsesbesøk. Vi spiste mat på Kinarestaurant, og det var der de fikk pakke opp gavene. Alt i alt en meget vellykket dag.

I dag, og i går etter partyet, så har jeg vært med en god venninne og hjulpet til med nedvask av hennes nye hus, slik at de kan få flytta inn på skikkelig vis. Kjenner jeg er gåen i kroppen etter vaskinga.

Så jeg føler jeg nå kan sette meg ned og slappe av litt på sofaen, kule helt ned til mandag, når jobbuka starter på ny.

Ha en fin lørdag :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (6) 21. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Hvilken boost !!!

I dag har jeg lært mye både om meg selv og om Snellemora mi ( bilen min).

Var tilfeldigvis på vei til jobb litt før tiden i dag, og det var nok en mening med det. Hadde ikke før kommet ut av rundkjøringen rett nedenfor der jeg bor, så ser jeg en bil som stopper og setter på nødblinken. I bilen satt en ung jente på ca 20.  Jeg stopper forran bilen hennes, og går bort til henne og spør om hun trenger hjelp. Hun sier at bilen bare døde, rett og slett døde. Jeg spør om hun har Veihjelp eller noe.. det måtte hun høre med sin far om. Hun prater en stund og sa etterpå at faren skulle se om han fikk noen til å komme å hjelpe.

Jeg tenker på plassen hun har strandet: rett i utkjøringen av en rundkjøring, og det er en trafikkøy rett bak, slik at passering er vanskelig for litt større kjøretøy. Det er flere biler som passerer men ingen andre stopper. Jeg sier til frøkna at jeg har både slepetau og startkabler. Kablene blir vanskelig da det blir for farlig trafikkmessig å få det til, dessuten må jeg kjøre ett stykke før jeg får snudd. Hun ringer sin far igjen og forteller hva jeg sa. Han spør om ikke jeg kan slepe henne til bensinstasjonen rett nedenfor.

Det er da jeg blir spent. Jeg har aldri slept noen før, og jeg er slett ikke sikker på at mitt vesle får i ulveklær er sterk nok til å dra denne svære doningen. “Er bare en måte å finne ut på” tenker jeg og skrider til verket. Jeg knyter fast tauet i min bil og i hennes, drar i tauet det jeg makter for å se om knutene gir etter. Har godt med tau mellom bilene, men ikke for mye: nok til at hun kan bruke litt tid på å bremse ( går jo tregere å få reaksjon av bremsene når motoren er ute av drift). Jeg er spent på om jeg får til det her, eller om jeg ødelegger både min bil og hennes i forsøket. Men neida, går så bra så. Ligger å surrer i 1. og 2. gir hele veien. Blir ganske så overrasket når Snella mi mer en gjerne vil hjelpe Chrysleren opp en relativt bratt bakke. Mer spent ble jeg i nedoverbakken etterpå: kom hun bak til å smelle i stussen min?

Det endte opp med at begge biler og sjåfører kom velberga frem til bensinstasjonen, og jeg kjørte henne hjem etterpå. Ikke kom jeg mer enn 5 min for sent på jobb heller.

Så i dag har jeg lært at bilen min ikke er så dau som jeg trodde, og at jeg selv har et relativt godt hode når det kommer til utfordringer :D .. og at jeg egentlig liker slik form for utfordringer. Og så liker jeg å dille med bilstyr da :D

Åh, hvilken moro start på dagen, fikk en skikkelig boost av det :D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (5) 19. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Tirsdagskaos er visst værre enn mandagsblues!

Joda, burde ant hvordan dagen i dag kom til å bli. Etter mandagsblues er det vanskelig å sove. Så madammen var ikke trøtt i går kveld, og heller ikke når klokka bikka 24….. 01.00 vurderte jeg å ta kveldsstellet, selv om jeg enda ikke hadde hatt besøk av Jon Blund. Da klokken viste 02.00 tvang jeg meg til sengs, fortsatt ikke særlig trøtt. Det var varmt og klamt, og jeg bare snurra rundt og rundt uti jordbærsenga mi. 04.00 var vel klokka sist jeg såg på den, og må ha sovnet kort tid etter det.

Migrene vekket meg da klokka var 05.00— snuble seg ut på kjøkkenet og sluke noe smertestillende, kostatere at Ruskemusa satt og holdt i sprinklene i buret med de søte rosa nevene sine, med nesa stikkende ut og såg bedende på meg om jeg ikke kunne kose litt med henne. Hvisker stille at “det er natta nå, Musa, legge seg nå!” før jeg tusla i seng igjen. Siste tanker før jeg på nytt sovnet var om jeg i det hele tatt kom til å våkne halv syv.

Joda, midt i en drøm sa jeg til meg selv at nå er klokka åtte, så nå måtte jeg for pokker se til å komme meg opp. Jeg våkner, ser på klokka og den er fem på åtte. Jeg hadde da altså sovet over tre forskjellige alarmer. (Sånn er det å være F- menneske.. -Forsovsegmenneske når man skal opp tidlig og har rotenetter) Opp i en fei, ringe jobb, beklage seg, si jeg kommer om 10 minutt. Klaske en hårstrikk i håret, sminke seg mens man sitter på do, triver første og beste klærne som hånden får tak i på farten forbi klesskapet.

På jobb hadde det heldigvis vært rolig, det var ikke kommet barn før halv åtte. Phu. På jobb kjente jeg at noe ikke var rett, snur meg å ser på rumpa mi i speilet, stikker rumpa litt ut… og joda.. buksa (bommulsstoff med strech i) var sprukket hele tre forskjellige plasser. Ikke annet å vente jeg følte at buksa var litt løsere rundt min generøse stuss. Så da var det å dra frem shortsen og håpe at solen kom til å være like generøs i dag som den var i dag.

Nå er jeg kommet hjem igjen, og håper på ett roligere tempo fra nå og frem til i kveld.

Så, ha en fortreffelig kveld alle mann.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (5) 17. august, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00