Kokt på flere vis…

Denne uka og helga har gjort sitt på en sliten kropp…

Syk var jeg, men måtte på jobb tirsdagen fordi jeg skulle holde foreldremøte i barnehagen min, ingen andre som burde ta det da det er min jobb. Onsdag til fredag var det skole, oppstart på barnehagepedagogikkstudiet som jeg må ta på deltid… og fortsatt syk. Ene kvelden sovna jeg på sofaen kl 19 og våkna 00.30, la meg i senga og sov til 07.00…

Fredag (vel å merke frisk og rask igjen) var det rett hjem etter skole (1, 5 time reise hver vei inkl ferge) så skulle jeg levere datamaskinen til min mor til reparasjon, deretter hjem og lage 4,5 liter med vaffelrøre og 20 baguetter, styrte i dusjen, strigle seg etter alle kunstens regler, komme en time for sent til personalfest (ost og vin, men det ble ost og brus på meg)… kl. 24.00 ble det å reise til den lokale puben her og være sosial.

Det var kjempekos, hadde det skikkelig moro, dansa så jeg var helt rødkokt, sliten og svett. Var ikke like fjong når jeg kom hjem som når jeg dro for å si det slik, men det skeit jeg i. Ikke skulle jeg ha med noen hjem, og jeg hadde  det moro. Dro hjem halv fire på natta, komme seg i seng til 04.00 og opp igjen 07.30: plikttjeneste på cupen som idrettslaget organiserte. Strålende sol, varmt i sola, kaldt i skyggen. Sto fra 8 til 13.30 å stekte chips og solgte pølser, baguetter, kaker og burgere, og så videre til triksepost og stå der og veilede barn frem til 18.00.

Hjem og rydde leilighet etter en uke med sykdom, foreldremøte, skolegang, personalfest og cup. Hente Minien halv ti på ferga, (hans far var snill og kom over med han) og hjem for å prøve å få litt kvalitetstid med minsten: James Bond på tv3 og sofa. En halvtime ut i filmen våkna jeg av at jeg snorka, snudde rompa til og sov videre. En eller annen gang prika Minien borti meg og sa han skifta kanal, og en eller annen gang etter det fikk jeg i halvsøvne sagt at han måtte pusse tenna og legge seg. Når? Aner ikke.

Våkna på sofaen halv seks i dag tidlig, Ruskemusa var fortsatt løs og satt og såg på meg med store svarte øyne “legge oss snart, mamma?”, Rotte i bur, mamma i seng, opp halv åtte. Frokost, komme seg avgårde på cup til halv ti, første kamp 10.00. Slag i slag til kl 16.30, ett tap og tre vinn. Nye fotballsko og en uant mengde brus. Pokal ervervet, klapping av hest påvei hjem, jage Minien i dusjen for deretter å sjekke hår for lus etter lån av hjelmer på ATV – kjøringen (pause aktivitet).

Såh… endelig helg.. kl 18.00 på en søndag. Temmelig kokt innvendig av både ting å gjøre, høyt tempo og to dager med strålende sol.

God helg da! :D

IMG_9513resized

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (9) 26. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

drømmehuset!

Surra litt rundt på nett i kveld da tv’n streika totalt pga værforholdene ute, og fant dette vesle sjarmerende huset på Finn. Nydelig, og gammelt. Ikke en ting gjort med det som gjorde at det var røska ut av den tidsepoken det var bygget i.

Jeg formelig kunne føle plankegulvet under bena mine når jeg sto opp, føle livet i rommet ved å stryke hendene over panelet på veggene. Kunne absolutt se for meg meg selv sittende forran kjøkkenvindu der.

Klart oppussing hadde måttet til, men her hadde det fortsatt vært mulig å holde ting så nær gammel stil som mulig da ingen har vært å ramponert fra før. Og ja, huset er nok fredet, så man måtte nok ha bedt om lov til å slå inn hver en spiker… men sånn er det bare! Hadde takla det jeg :D

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=24448000&folderId=1628506

Sukk!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (3) 23. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Ikke en gang sjokkis hjelper i dag .

Er en smule frustrert: sjokoladen min smaker ikke godt! Hva skal en stakar gjøre da, når man ligger syk, svak og dårlig bak på sofaen, med hektiske dager bak seg og forran seg, og ingen til å pusle rundt meg og sørge for at jeg blir frisk?

Var jo da jeg tenkte at sjokkis, brus, potetgull og dipp burde være greia her, da ville frøkna få litt trøst– hjem til sofaen, teppet og tv… dæng! Feil igjen. Tunga blir sår av både sjokolade og potetgull, det smaker ikke godt i det hele tatt, og tvkanalene har streika pga lavt skydekke og myyyyyyyyyye deilig regn (selv om jeg i kveld ikke klarer nyte regnet slik jeg bruker) .

Sukk. Tar frem en av de mange historiefylte bøkene jeg har bestilt på nett og forsøker  å kose meg slik, men da streiker øynene. Det er rett og slett vanskelig å lese. Ingen god ide det heller med andre ord.

Jaja, får nok bare bli i dag som det var i går da: sovna på sofaen kl 19 på kvelden, våkna halv ett på natta, tusla ut i senga og sovna der rett etterpå og sto opp 07 i dag tidlig. Bare en dag igjen på skolen nå, med obligatorisk fremmøte og ikke noe som kvalifiserer til gyldig fravær, og så er det påbudt dugnad lørdag på kuppen som skal være i helga, og søndag skal Minien spille.

Mandag? Da er nok sjansen stor for at frøkna faktisk gir etter og er syk på heltid. Slik det er nå er det ikke noe særlig… men må man så må man.

God helg da folkens.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (4) 23. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Cup og regnvær…

Opp før fugl skiter på jord en lørdag morgen, gni søvnrusk ut av øyet, pakke bag med ekstra fotballsko, ull og klær. Eple, vann og mat, penger i lommebok og stå-på- vilje i topplokket. Av sted avsted, førstemann der, hvor blir de andre av?

Ny drakt, litt stor, klar til kamp. Tap, tap, pause, pølser i brød, kaker, brus, strategiprat. Pausen over, roping, heiing, nok ett tap.

Ny pause, ny forsyning av pølser og brus.Siste sjanse. Frisk luft, regnet bøtter ned, våt hud og kalde hender. Lukten av kaffi sniker seg forbi nesen. Hese stemmer feirer MÅL og seier, endelig! setter punktum for siste match!

What a day! Hjemover, våt til skinnet, lykkelig. Dusjen next, o nytelse! Ull på kropp, kosedress på, sofa og pledd.

Sliten men fornøyd kar på 10 :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 19. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Bilder sier mer enn ord….

… vil jeg tro.

Minien ble 10 i dag, og dagen i går gikk med til baking av horn og muffins, laging av adjektivhistorie, ommøblering så vi fikk tatt i mot gjengen i dag, og pynting av bord. Dagen i dag gikk med til å vente, vente og vente på at klokka skulle bli seks, så hadde vi gaver, mat, snop, adjektivhistorien vekket mye latter, så satte vi hale på grisen, hadde mimelek, og så såg vi mannen med den nakne pistol. Litt godt å høre at de hadde hatt det moro da de dro, med tanke på hvor få som egentlig feirer bursdagen sin hjemme for tiden.

Vel, de to neste bildene sier vel sitt om hvordan selskapet var :D

Bordet dagen før dagen.

Bordet dagen før dagen.

Bordet ETTER festen :D

Bordet ETTER festen :D

I morgen er det fotballcup med Minien, deretter familieselskap hos mine foreldre.

GOD HELG :D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (5) 18. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Når hode og kropp streiker…

Etter en heller tøff dag av diverse grunner, så har jeg og Ruskemusa sittet i godstolen forran peisovnen og slumret og nytt varmen.

Nå skal jeg flytte skroget over på sofaen, intahorisontalen og så stupe ned i bamsemumsposen og nyte kvelden.

Ikke annet å gjøre når både hode og kropp ikke funker.

Ha en fin kveld da :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (11) 15. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Blow the dayligt out, let the night begin.

Gule og røde løv har begynt å farge verden på utsiden av vinduet mitt her, inne er min verden farget av levende flammer fra peisovn og tente lys. Fra en rød lykt i vinduet mitt flakker det lys i hjertets farge, og jeg finner meg stadig å se på den lykten. I leiligheten råder det ro: minien sover, tv er av, og jeg hører deilig musikk. Minor Majority.. “let the night begin”.. ord til ettertanke i den sangen…

Lurer på å ta frem litt fag, eller jobbe litt med forberedelse til uka som kommer, men er ikke helt motivert. Litt mange tanker om ene og annet, om trivsel og ikke trivsel, ønsker, håp og drømmer. Hvilke skal man holde fast i, hvilke skal man legge for døde, hvilke skal man stue bort for en liten stund før man blåser støvet av de igjen. Menn, nettverk, gamle og nye venner, flere venner, hvordan?  Hvor man står om tre år, seks år, hva blir livet å bringe når Minien begynner på sitt liv, er det da mitt skal begynne? Hvilke valg skal man ta, og hvilke skal man se bort fra?

Får ta små steg, se meg godt for så jeg ikke snubler på stien, prøve å løfte blikket en og annen gang og prøve å se noe i horisonten. Håpe på å få en rettesnor ett sted som sier meg hvor veien bør svinge.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (5) 12. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Til topps!!!

Veeeeeeeeeel… nesten i alle fall. Neste gang blir det :D

Målet var en kommunes høyeste fjell, som rager 1062 moh. Var spurt av en god venn om å være med i går, lørdag, og jeg var eplekjekk og sa “klart det”. Er jo glad i å gå på fjellet, og det gir en flott tilfredsstillelse å nå toppen. Det fjellet her er dog vel 500 moh mer enn det høyeste jeg i voksen alder har nådd før da. Tok det som en utfordring.

Måtte likevel advare mitt fjellselskap om at jeg hyperventilerer og må ta en del pauser, og det hjelper slett ikke på å ha ekstra kilo å dra på (ca 10) eller å ha sittet i ro på kontor de siste to årene. Så utfordringen var egentlig rimelig stor.

Lørdagsmorgenen rant og jeg våkna alt for sent til avtalen. Jeg hadde sovet over både en og to alarmer. Jeg våkna med dundrende migrene OG stiv nakke. Jippi! Her skal man på fjelltur. Men kom meg avgårde og vi kom oss avsted, men jeg advarte om min skrøpelige tilstand akkurat i dag.

Bratt var det, og pauser ble det, mange. Merket helt klart at kroppen slett ikke var instilt på slike aktiviteter da ja. Bena var bly, pusten var værre enn ever, men opp skulle jeg. Da  vi var kommet 2/3 deler opp, og verste biten gjensto- ja da kasta jeg inn håndkledet, og sa: stikk på toppen, jeg venter her, går kanskje litt til men holder meg på stien så vi møtes når toppen er nådd.

Jeg fikk meg en rolig stund på 1,5 time der jeg fikk fotografere og være i “bobla” mi litt. Nøt det i fulle drag. Og så var jeg stolt over at jeg klarte å gå såpass langt med migrene, stiv nakke og en kropp som slett ikke ville noe som helst.

Litt bilder fra turen :D

Utsikt på vei opp, ikke kommet 1/3 opp enda :D

Utsikt på vei opp, ikke kommet 1/3 opp enda :D

Jeg fant frosken min, dog, denne var litt liten til å bli kysset :D

Jeg fant frosken min, dog, denne var litt liten til å bli kysset :D

Her stoppet jeg For en utsikt!!!

Her stoppet jeg For en utsikt!!!

Flott hva!

Flott hva!

Det var opp DIT jeg skulle da..... vel, neste gang det :D

Det var opp DIT jeg skulle da..... vel, neste gang det :D

Og på veien ble det plukket, og spist, en hel del blåbær, krekebær og blokkbær. Nammis.

Og på veien ble det plukket, og spist, en hel del blåbær, krekebær og blokkbær. Nammis.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (6) 5. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

To klemmer og en is.

Den låg der, midt på veien, og sola skinte i glidelåsen. Ikke noe annet lå der sammen med den. Jeg kom kjørende i min bil da den fanget oppmerksomheten min. Jeg stoppet og plukket den opp selv om det betød at jeg måtte stoppe bilen midt på veien, åpne døra og gå ut og plukke den opp. Det var en heller stor lommebok, den var i sort skinn preget med Cocco Chanel merke. Jeg åpner den for å se om jeg finner ett kort med navn på, og får hakeslepp av det jeg finner inni der. En haug med kort fra litt mer eksklusive klubber, og minst 5 000 i cash, i tillegg til ett visakort. Tenker med meg selv hvilken panikk jeg hadde fått om jeg mista så mange penger, en så dyr lommebok og visaen min.

Skriver navnet og trykker “send” til 1881. Får opp ett nav, ringer, men får ikke svar. Drar på nærmeste matbutikk for å spørre om hvor den gaten jeg fikk opplyst ligger hen, men de aner ikke. Jeg ringer en gang til ,noen minutt etterpå. Da får jeg heldigvis svar. Jeg spør om damen manglet en lommebok? Nei det visste hun da saktens ikke, vente litt så skulle hun se.  Joda, den manglet. Jeg ber henne beskrive den, og hun har rett på farge, og skinnpreg.. “og så var der litt kontanter”. ( Litt? tenkte jeg)… Jeg forklarer hvor jeg fant den hen, og hun hadde akkurat kjørt forbi der, hadde vært på den butikken og handlet.

Hun sier hun kommer, og jeg venter. Ikke mange minuttene etter kom hun, smilende blid. En flott dame var hun, og varm person, ja det vil jeg si hun var. Jeg får en god klem etter at hun har tatt i mot lommeboken sin, hun sier at hun må ha lagt lommeboken på taket når hun satte varene inn i baksetet, og at den da har falt av etter at hun hadde kjørt litt. Jeg beklager at jeg måtte rote gjennom hele lommeboka før jeg fant ett kort med navn på, men da bare smilte hun. Jeg fikk en god klem til, før hun smilende satte seg i bilen. Hun var i grunn ganske glad sa hun, hun rakk ikke en gang bli bekymret for penger eller sperring av kort da jeg ringte henne før hun fant ut at hun manglet den. Så sa vi adjø, og så kjørte hun.

Så nå har jeg kjørt min vesle venn på fotballtrening, og på vei hjem så kjøpte jeg en liten boks med italiensk pistasjeis for å kose meg med tanken på at jeg hadde gjort noe bra i dag også :D

Ha en fortreffelig kveld! Det blir i alle fall jeg å ha.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (7) 2. september, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00