Det tragiske med å være alene…

Kommentarer (5) 1. oktober, 2010 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Gårsdagen var trasig på mange vis. Sliten etter noen hektiske uker på jobb, studier og fotballcup sammen med min sønn. Så fikk jeg noen tilbakemeldinger på jobb som gikk på meg som arbeidstaker som gikk litt inn på meg. Følte jeg hadde gjort mitt beste med tanke på at jeg er alene med Minien, jeg er deltidsstudent, fulltidsarbeider, og den som har mest ansvar på den avdelingen jeg jobber på. Jeg skal i tillegg lære ett nytt yrke. Kan si jeg er sliten og har nok ikke gjort jobben min godt nok. Jeg har heldigvis kollegaer som har vett til å si fra til meg om ting som ikke funker, også om meg, så vi hadde en prat i går der dette kom opp. Det var forøvrig en god prat, bare så det er sagt.

Resultatet var at jeg gråt en skvett på slutten av dagen, følte jeg ikke fikk til noe som helst, tenkte på prøvetiden og at jeg kanskje sto uten jobb om en stund. Resten av dagen gikk til mye tankevirksomhet og jeg var så følelsesmessig nedkjørt etter disse ukene og dagen i går, at jeg faktisk gråt meg en skvett før jeg sovna. Rett og slett en pyton dag. Jeg kom frem til, i min tankevirksomhet, at mye av uenigheten kom av at jeg var i utakt med de som hadde jobbet der lenge, og at jeg måtte se til å skjerpe meg, forsøke å bli en bedre medarbeider og leder. Ikke det at alt var galt, og at vi ikke går sammen, men noen punkt må det likevel være dreisen på.

Det som er tragisk med å være alene er ikke det å ikke ha noen å snakke med når man har disse drittdagene (selv om det hadde vært nydelig ), men det er det å ikke ha noen å dele oppturen etterpå med.

Dagen i dag ble så utrolig mye bedre. Jeg hadde gått i meg selv, tenkt hvordan kan jeg bli bedre, og jeg såg mine medarbeidere i lys av meg og mitt i jobbsammenhengen. Bestemte meg for å ta ting til etterretning og forsøke å gjøre noe med det. Jeg kjøpte også sjokolade og kort til de to jeg jobber sammen med, skrev at jeg satte pris på dem som person og som kollega, jeg takket dem for at de var som de var, og at de var så tålmodige med meg. Jeg la dette i garderoben deres da jeg gikk for dagen. Har fått tilbakemeldinger i dag på at de har merket at jeg tok til etterretning det som ble sagt og at de satte pris på oppmerksomheten, og at de setter pris på meg som kollega og person. :)

Etter å ha kommet frem til det jeg gjorde, mine handlinger i dag, i tillegg til at dagen i dag på jobb ble påfølgende langt bedre, så har jeg tatt meg selv i å gynge litt mer når jeg går, og jeg nynnet på butikken når jeg handlet. Denne oppturen skulle jeg gjerne ha delt med noen.

I mangel på en bedre halvdel, så valgte jeg å dele dette med dere.

Ha en fortreffelig helg alle sammen, jeg vet jeg vil få en fin helg. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har noen flotte kollegaer.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

5 kommentarer

 • 1. Thomas Jacobsson  |  1. oktober, 2010 at 23:55

  Takk for et hyggelig og åpent innlegg :)
  Ha en flott helg!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Takk for tilbakemeldingen :)
  Ha en flott helg du også

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 2. tuttilutt  |  2. oktober, 2010 at 08:45

  Det er godt å dele både ned- og oppturer med andre, så det er fint du deler med oss.
  Det er ikke lett å komme inn i et etablert miljø på en ny jobb. Nye ideer og annen tenkemåte kan være skremmende på det eksisterende miljøet. Du er egentlig heldig som fikk tilbakemeldinger slik at du kan endre noe, men du må også tenke på at endringer kan være skummelt for noen. Ta en sakte tilnærming til det du synes er best.
  Og til slutt, singellivet kan gjøre en sterk, kanskje det er lettere å gå videre uten en skulder å gråte på?
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Vel, jeg liker dere på bloggen jeg :)
  Jeg må si det ikke var de store tilbakemeldingene, og ikke store diskusjoner eller krangel. Det var en rolig prat der vi snakket sammen som kollegaer. Men det ansporet store endringer inne i meg, og i hodet mitt. Miljøet var det veldig lett å komme inn i, de er bare hærlige, alle sammen. Vanskene er å lære ny jobb, være den som har avgjørende myndighet på min avdeling, skole for å lære det man skal drive med hele dagen, og samtidig legge bort den gamle jobben som var barnevern. Det er to vidt forskjellige måter å jobbe på. Ja jeg er ydmyk for at de sier i fra, for kun på denne måten kan jeg bli en bedre kollega. Og det at de sa fra nå, når problemet fortsatt var lite, så forhindret de at dette kunne utartet seg i totalt feil retning. All kudos til mine medarbeidere.

  Og til slutt.. jo man blir sterk av å være alene.. kanskje for sterk. Personlig tror jeg det er grunnen til at jeg fortsatt er alene. Jeg trenger en som er like sterk, like selvstendig, like frempå. Merker jeg fort mister interessen om den andre ikke henger med, om jeg må forklare ting med teskje format til tide og utide, og om jeg føler at vi ikke er likeverdige i vårt forhold. Så jeg tror jeg blir for sterk av å være alene.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 3. Lilleyam  |  3. oktober, 2010 at 19:50

  Uff, nei det er ikke alltid like enkelt å være alene. Det ER godt å ha noen å dele både oppturer og nedturer med.
  Men sitter igjen og er imponert både over dine kollegaer som tørr å si i fra, og som evner å gjøre det på en fin måte, OG over deg som tar til deg det som blir sagt. Det er faktisk ikke alle som evner det heller ;)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ja, det er godt å dele nedturer og oppturer med, særlig oppturer. :)
  Ja jeg har noen flotte kollegaer som sier i fra før ting går over alle støvleskaft, og uten å ta det til meg, hvordan kan jeg bli en bedre kollega? Det var ikke store saken de sa fra om, men det gikk inn på meg fordi jeg ikke ante at de oppfattet det slik. Og jeg ville ikke gjøre hverdagen deres vanskelig, så da var det bare å tenke seg gjennom det og forsøke å gjøre noe med det. Så får vi se til uken om ting blir bedre :) Og takk for vennlige ord :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 4. BusybodyGirl  |  3. oktober, 2010 at 19:53

  Takk for at du valgte å dele med oss :)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Bare hyggelig :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 5. Ann  |  8. oktober, 2010 at 15:23

  Takk for at du delte med meg :)
  Det er jammen ikke lett å være leder… og det er jammen ikke lett å være alt det andre heller… Jeg synes du er kjempeflink! Lykke til, med alt sammen. Ikke alle som hadde fikset alt du driver med samtidig… Kjenner jeg mister pusten… :D
  Go-klem!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Hei og takk for det. Nei ikke lett å være leder som skal lære å være leder for å si det slik. MEN det såg ut til å ha virka, går så mye mye bedre. Jeg er såå glad i de kollegaane mine. Så får vi se om jeg fikser skolegangen også. :D
  Helga-klem til deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00