Det endte godt.. foreløpig

Kommentarer (4) 3. januar, 2011 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Det hele startet natt til nyttårsaftenen. Jeg var på shell for å kjøpe meg brød kl. 02.00 om natta, og såg to karer som vaspet rundt i snøen i rundkjøringen rett vedsiden av. Jeg husker jeg tenkte at “hvilke dotter er det der”? Spurte mannen i luka på Shell om han visste noe siden det også sto en hvit peugot på skrå inne på bensinstasjonen med dørene på vidt gap. Han sier at  det var en hund som hadde stukket av.

Like etterpå ser jeg en litt svær hund komme i fullt firsprang mot karene, men stopper ikke, bare fortsetter å løpe. Jeg tilbyr meg å hjelpe dem å lete etter hunden. Får litt av historien om hunden. Det var en omplasseringshund som de akkurat hadde hentet på ett sted ikke langt fra her. Hunden var en mix av to smarte, sterke og kraftige hunder. Fikk vite navn og at det var en ung hund. Hunden hadde kommet seg ut av bilen da den nye eieren hadde gått ut av bilen og latt døren stå åpen.. hunden var løs inne i bilen og såg sitt snitt til å stikke av.

Den natta ble jeg å kjøre og gå rundt i nabolaget i 3 timer for å finne stakaren. Såg henne flere ganger, men hun stakk før jeg fikk fatt i henne. I de tre timene ringte jeg politiet to ganger for bistand, jeg ringte begge drosjeselskapene i byen for å be dem holde utkikk. Fikk hjelp av drosjene, men politiet tok bare ned info og skulle ringe meg om de fikk info fra andre folk. Etter 3 timer gav eieren opp, sa at “når hunden er så jævla teit, så kan den bare ha det så godt, kan bare bli påkjørt eller kald, våt og sulten, jeg drar hjem til østlandet”.  Jeg ble mildest talt sjokkert, og ringte tilbake til politiet dagen etterpå og fortalte hele situasjonen, hvilke mennesker dette var og hva de hadde sagt.

Politiet tok da dette litt mer på alvor, andre og startet litt undersøking runt desse karene, kontaktet politiet der nede. Etter hvert koblet politiet inn avisen i byen, og da ble flere folk engasjert. Selv fikk jeg kontakt med en av de som også hadde ringt inn til politiet om hunden, og vi har hatt jevn kontakt. Jeg har hatt mange og lange samtaler med politiet om dette også, og fått oppdateringer derfra.Jeg har hver dag vært ute mellom 1-3 timer og leita etter denne stakaren, sett spor, fulgt dem, men ikke funnet tak i hunden.

Nå, etter 5 døgn ute i kulde, snø, regn, vind, raketter, null mat, så har endelig hunden kommet i hende på folk, så nå er den trygg. Sulten, kald og trygg. Det ble gått manngard her i dag for å finne den, folk har heldigvis latt seg engasjere etterhvert som historien har blitt avdekket i avisen. Jeg har skrevet og pushet på på Facebook, det har også engasjert litt.

Nå kan jeg i alle fall puste lettet ut, vite at hunden er trygg, varm  og forhåpentligvis ikke sulten. Det eneste skåret i gleden er at den har havnet tilbake til dem som solgte hunden til disse to dottene i utgangspunktet. Håper hun ser seg selv i speilet og vil gjøre en bedre jobb neste gang hun omplasserer en hund. Var ikke vanskelig i det hele tatt å se at dette var to som ikke burde ha hund i det hele tatt.

Vel, so far an happy ending.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer

 • 1. Birgit_  |  3. januar, 2011 at 23:39

  Stakkars hunden.
  Godt at du tok deg bryet med å engasjere deg fra begynnelsen, hvis ikke er det ikke sikkert at noen hadde engasjert seg i tide til å redde hunden.
  Bra også at hunden ikke ble med “til Østlandet”, mennene virker ikke skikket til å stelle med dyr i det hele tatt.
  Kjempeflott innsats fra deg :-)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ja jeg mistenker at hunden var “smart” og fant ut at disse mennene ikke var noe å bli med, og stakk ved første anledning. Og jeg kom over dem bare få minutt etter at hunden hadde stukket. Klar man engasjerer seg. Jeg fikk akutt vondt i hjertet når jeg forsto hva som hadde skjedd. Nei, disse karene hadde ikke noe med å ha hund å gjøre. Så når de stakk, så fikk jeg ansvarsfølelse for hele greia siden jeg var den eneste som var klar over hvordan situasjonen hang sammen. Tenk å bare dra fra en hund da…. på denne måten.. fysj

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 2. Bohemen  |  4. januar, 2011 at 06:33

  Tommelen opp for sterkt engasjement ;-)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Takk.. hva annet kan man egentlig gjøre? Jeg såg ingen andre handlemåter i alle fall..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 3. Lilleyam  |  4. januar, 2011 at 08:32

  Enda godt at den fikk komme seg i hus, og fikk mat, varme og omtanke.
  Og så får vi håpe at det blir tatt lærdom av det som har skjedd ;)
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Ja, la oss håpe at det blir lærdom av det. Har etablert kontakt med kenneleier, og skal trolig avsted å hilse på hunden. Må nesten få ta på og se denne frøkna som laget så mye furore i området her.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 • 4. Nymph  |  4. januar, 2011 at 12:02

  Utrolig flott gjort av deg, er ikke alle som ville ha gjort noe sånt! Ble skikkelig varm i hjertet nå og heldigvis ble hunden funnet!
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Tusen takk, men tror ikke det hadde vært så mange andre alternativ for min del.
  Tror også at det var en mening med at jeg skulle befinne meg der og da, for gudene skal vite der var en plass jeg heller ville være men følte jeg måtte dra hjem…Tror det var meningen jeg skulle være der, slik at historien rundt hunden kunne bli kjent.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00