For lite søvn….?

Kommentarer (0) 21. januar, 2011 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Sukk, er vel bare til å tilstå at jeg både kan tråkke hardt på pedalen, leke meg med å sladde litt, kommer meg dit jeg vil uansett føre, og jeg kan sende avgårde noen saftige gloser når andre (eller jeg selv) gjør feil i trafikken. I løpet av mine 12 år som sjåfør har jeg ikke vært involvert i noen ulykker, så jeg går ut fra at jeg er en ok sjåfør. Har nok mine feil, (som jeg behørig gjør meg selv oppmerksom på når det skjer), men tror jeg er en bedre sjåfør enn jeg er en dårlig sjåfør.

Mitt standpunkt er i alle fall at om du ligger under fartsgrensen uten gooooooode grunner, så bør du sleppe forbi folk. Mitt standpunkt er også at OM du velger å kjøre saktere, så for guds skyld hold deg til en fartsgrense i stedet for å vingle opp og ned mellom to ytterpunkt på speedometeret uansett om det er svinger eller rette strekker. Og ikke minst, hold begge hjulsett på DIN side av veien, ikke vingle frem og tilbake over din side av veien, der du har begge hjula på høyresida over hvitstripa når du møter møtende trafikk, og slett ikke ha begge hjula på venstresida over gulestripa sånn en 10 ganger på en mil.

Jeg låg bak en slik en i dag, da jeg kjørte hjem fra skolendagen min. Ble liggende bak denne bilen i vel en mil. Ble lettere sjokkert over vingling frem og tilbake på denne siden av veien, og det ble ikke bedre av at farten varierte fra 60 til 80 km/t hele tiden. Fartsgrensen var 80, og det var ikke glatt.

Bak meg låg det en hvit BMW som såg seg lei av denne vinglingen i fart, men de hadde tydeligvis ikke sett hvordan denne sjåføren var. De kjørte forbi og det holdt på å gå skikkelig ille. Bilen forran meg holdt nok en gang på å krysse gulelinja i det BMW’en passerte. Jeg vurderte å ringe politiet og anmelde sjåføren for mulig promille eller uvettig kjøring.

Vel fremme på fergekaia og inn på ferga, så bestemte jeg meg for å ta en prat med dette vesenet. Gikk frem, banka på ruta, putta hendene i lomma. Det var en mann som satt bak rattet, midt i 50-årene kanskje. Briller ja, men ikke hatt. Brune stygge tenner hadde han, og han såg ut som livet ikke hadde vært bare snill med han. Jeg sa jeg hadde lagt bak han og observert hans evne som sjåfør, og at jeg var mildest talt ganske sjokkert. Forklarte kort og uten utbroderinger hva jeg hadde observert, og hva det fikk meg til å føle som medsjåfør på veien. At jeg faktisk var redd han som sjåfør, og at jeg vurderte å melde til politiet. Jeg passet på å bøye meg litt inn i vinduet for å kjenne om jeg kjente alkohollukt, noe jeg ikke kjente. (etter min erfaring fra barnevern, så VET jeg hvordan det lukter av folk som mener de ikke har drukket).

Han sa at han ikke før hadde fått noen tilbakemelding på kjøringen sin, verken av møtende bilister eller bilister som kjørte samme vei. Jeg sa at det kunne vel være så, men jeg sa i fra fordi det var rett og slett farlig slik han kjørte. Han sa jeg bare måtte melde til politiet om jeg ville det, og jeg svarte at jeg ikke hadde gjort det, ville heller gjøre han oppmerksom på min observasjon. Han takket for det, men visste ikke hva mer han skulle si. Virket litt tafatt stakar. Jeg sa det var ikke så mye mer å si enn det som alt var sagt, og at han burde tenke litt mer på kjøringen sin. Så gikk jeg.

Da vi kjørte av ferga så såg jeg han hadde parkert på siden av veien, på en busslomme. Har tenkt mye på dette nå i kveld, og er enig i at jeg skulle gjort som jeg gjorde. Det tankene har kretset om er hva som fikk denne mannen til å kjøre slik. Det var ikke alkohol i alle fall, den lukta hadde jeg kjent på han. Kan ikke tro han er så elendig generelt, da hadde det nok smelt for lenge siden. Mine tanker kretser til en meeeget lang telefonsamtale eller at han faktisk holdt på å sovne. Holder en knapp på det siste siden han stoppa rett etter ferga og stoppa bilen. Og når jeg tenker etter, så såg han noe rødkantet ut i øynene.

Uansett, håper den lille samtalen med meg gjorde såpass intrykk at den førte til endring…

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00