Til helvete og tilbake igjen :(

… sånn føles det om dagen. Sitter med en verkende klump i magen når jeg leser om den mulig pågående katastrofen i Japan og kjernekraftverkene der. Så mange som opp til 6 reaktorer står nå i fare for å bryte sammen etter det jeg leser i avisene. Joda, vi i lille Norge sitter nok trygt om katastrofen virkelig slår til.. om man  klarer å sikre kvaliteten og kontrollen med japansk importert mat i etterkant.

I 1986 var det en slik katastrofe i Tjernobyl. Jeg var på den tiden 9 år gammel, og skulle ikke blitt påvirket av det i nevnelig grad. Men, jeg hadde foreldre som brydde seg, og da jeg var rundt 13 fikk vi to jenter på samme alder som meg på helsereisebesøk til oss en hel sommer. Disse to bodde i nærområdet av Tjernobyl og ble massivt strålet da ulykken slo til. De to månedene hos oss på Sunnmøre, med vår norske gode natur, friske luft og sunne mat. De to månedene kunne gi disse jentene noen år til å leve, kunne gi dem helsa en smule tilbake. Hun ene kom tilbake til oss året etterpå i nye to måneder.

Hun var barnehjemsbarn i tillegg, så vi fulgte ekstra opp om henne. Sendte penger over, fikk henne over hit ett helt år så hun fikk gå folkehøyskole her. Prøvde på adopsjon men det fikk vi ikke til. Vi holdt pusten da hun var gravid, og pusta lettet ut når hun fødte en velskapt datter. DET var ikke nødvendigvis resultatet som trengte å bli…

Etter det ble adopsjon utelukket, ville bli en ensom liten jente igjen i Ukraina ett år mens vi eventuelt søkte familiegjenforening mellom henne og min adopterte søster. Min far reiste over noen ganger med klær, penger, og hjalp til med diverse på sine turer over dit.

Så fikk vi høre at hun hadde funnet seg en mann, og hadde endelig på uendelig lenge en familie rundt seg der hvor hun selv var, og vår glede var stor.

Så fikk vi høre i 2008 at hun var blitt HIV positiv. Hun hadde fått infisert blod på ett sykehus da hun var der for en av sine mange legebesøk pga stråleskadene hun fikk i 1986. Dette fikk hun vite da hun var på kontroll da hun var gravid med sitt andre barn. Etter dette fikk hun ikke lenger legehjelp eller behandling på sykehus. Har du HIV er du dødens.  Hun fikk ikke da lenger hjelp mot smuldrende skjelett, sviktende nyrer, kreft, nulleksisterende imunforsvar.. for å nevne noe.Vi holdt atter pusten når fødsel skulle skje, og kunne puste lettet ut når nok en velskapt jente såg dagens lys, og både mor og datter overlevde. Det viste seg til all lykke at den nyfødte ikke hadde fått HIV av sin mor.

Vi reiste til henne i påska i 2009, mamma, pappa, jeg og minien. Vi visste da at det ikke var lenge igjen av vår kjæres liv. 2 dager etter vi hadde reist hjem sovnet hun inn. Hun døde 32 år gammel, alt for ung, mor til to, og det på grunn av senskader av Tjernobyl.

Hun er død, hennes to døtre lever uten sin mor.. naturen og faunaen rundt Tjernobyl har enda over 70 år igjen før den kan kalles tilnærmet frisk. Så derfor sitter jeg med en verkende klump i magen med tanke på den katastrofen jeg håper ikke vil skje i Japan. Dens omfang med 6 reaktorer mot Tjernobyls ene, ja det er for skrekkelig å tenke på.

Trenger jeg si mer….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (0) 15. mars, 2011 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

I have a dream… og jeg bobler over.

Fine ord han hadde han der Martin Luther King. Jeg aner ikke om han boblet over når han hadde sin drøm, men jeg bobler til tusen.

Hvorfor bobler jeg? Jo jeg føler jeg har stålkontroll på livet og fremtiden min, jeg føler jeg lykkes og at jeg vil lykkes, jeg føler at jeg kan få til akkurat det jeg vil.

Lørdagen i dag gikk med til kurs med jobben for oss som er ledere (styrere, pedagogiske ledere og pedagoger) i hele vår organisasjon. Det var forelesninger og gruppearbeid. Jeg fikk forespørselen fra styrer om å legge frem for nær 80 kollegaer hva vår barnehage kom frem til i oppgavene. Fikk blink, thumbs up og klapp på skuldra. Jeg har null skrupler for å snakke forran folk :) og var nok grunnen til at jeg fikk oppdraget i dag. Neste gang er det noen andre som må til pers :) .

Men uansett, jeg fiksa dealen i dag, følte jeg fikk god innput hele dagen, og det gir en boost. På vei hjem kjøpte jeg en bursdagsgave og for å finne den måtte jeg innom en del butikker. Jeg kjente det boblet over av tanker og ideer om hvordan mitt hus, MITT hus (den gang det blir en realitet), blir å skulle se ut. Mens jeg gikk gjennom butikkene så formet rommene seg. Jeg vet hva jeg vil ha, og hvilke deler jeg skal inkorporere. Skal for eksempel bytte ut ene sofaen min med en gammel uttrekksseng  med madrass og en haug med forskjellige puter. Det skal bli MIN plass i stua. I den skal jeg ha tepper, puter, farger, mønster, tekstur, og midt oppi alt det der skal det ligge en katt og en hund. Jeg skal ha mønstra tapet som passer til de gamle stolene mine, må bare finne tapeten først og få en vegg å tapetsere.

Jeg skal ha en ny bil, enten det blir en Alfa Romeo MiTo, en Suzuki Swift, eller en Audi A1.  Jeg skal fikse eksamen nå til sommeren, og jeg skal fikse ett år til på skole og en eksamen til. Ved endt eksamen nr to stiger jeg i lønn pga ansiennitet, utdannelse og tid  i firmaet. Jeg skal ha ny tatovering, på leggen denne gang, og den skal symbolisere at jeg føler meg uovervinnelig nå. Den skal være bursdagsgave til meg selv etter endt eksamen nr to.

Det hjelper på selvfølelsen å få feedback fra leder om at man gjør en god jobb, og at man ikke vil bli mista, at man blir sett på som en ressurs.

Akkurat i dag føler jeg meg som Superwoman, og vet jeg kommer til å føle det slik leeeeeenge. Det er hærlig, livet er hærlig, jeg vet hva jeg vil og jeg vet jeg kommer dit. Hinder på veien blir nok bare føysa av banen.

Hurra for meg, her kommer jeg :D

God lørdag til dere som titter innom :D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Kommentarer (1) 12. mars, 2011 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00