Mitt franske eventyr….

Kommentarer (0) 7. juli, 2011 av Sliceofheaven

Lagret under: Ukategorisert

Ja det skjedde i Paris det.

Nå kan man jo definere eventyr, og min form for eventyr stemmer kanskje ikke med det de fleste forbinder med eventyr i Paris. :)

Turen gikk dit i 8 dager sammen med min mor og sønn. Jeg spanderte på henne som takk for all hjelp og støtte etter samlivsbruddet mitt med faren til sønnen min for snart 8 år siden. Ting hadde blitt adskillig tøffere uten henne på den tiden.

Vel, eventyret gikk ut på å la skjebnen råde ut fra bare noen få faste planer, og se hvor dagen bringet oss. Bortsett fra det obligatoriske som Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs Elysees, Montmartre, Sacre Coeur og båttur på Seinen, så lot vi tilfeldighetene råde. Skulle sett mye mer av det obligatoriske, men må ha noe til gode til en annen gang også.

Mitt eventyr gikk ut på at noen som hadde ett kunstutstillingslokale såg ørepynten jeg hadde på meg, og ville at jeg skulle sende dem noen bilder. Muligheten for å få stille ut egenprodusert ørepynt i Paris ble dermed tilstede. Det syns jeg var stort. Og det skjedde fordi vi bare gikk inn på en plass vi gikk forbi mot en destinasjon. Vi oppdaget også noen koselige passasjer fra 1820 tallet. En passasje er lukkede handlegater med glasstak som ble opprettet tidlig på 1800 tallet for fotgjengere så de kunne handle uten å bli nedkjørt og våte. Det ble de nye samlingspunktene for handel i Paris, og ble populære. For min del tror jeg de er forgjengeren til dagens kjøpesenter. Det flotte med disse passasjene er at de er ganske intakte i forhold til slik de var da de ble bygd, med noe modernisering. Ellers er mye riktig gammelt. Kunne formelig høre historiens sus der. Vi gikk i alle fall på passasje-jakt, finne flest mulig. Jeg fant meg en bok om passasjene også, på fransk, og den akter jeg å lese— på fransk.Vi fant også ett Voksmuseum der, nydelig var det, som hadde røtter til 1800 tallet. Ufattelig mye historikk i Paris.  Liker det.

Følte meg ganske hjemme i Paris, hyggelige folk og null stress. Folk tok det rolig, stresset lite. Vi såg folk i alle parker, og parker var det nok av, og de kunne lese bøker, spise familiemiddag der, ta seg en siesta på en benk eller på gressplenen, og var det et kjærstepar som var der, så kunne de sitte å pjuske på hverandre. Kjente egentlig bare hvor roen senket seg.

Noen bilder av meg og passasjene i Paris.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tilbakesporings-URL

Venner

Arkiv

Meta

 
Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00